Playground #meetup

Prvi koraci u svijetu razvoja IoT uređaja

Agenda

Događaj: Playground Meetup

Datum: 11.12.2018. godine

Mjesto održavanja: Elektrotehnički fakultet, Sala 1103, Patre 5, Banja Luka

Vrijeme održavanja: 18.00 – 20.00 časova

Sadržaj događaja:

 • Predstavljanje Playground Izazov programa
 • Predavanje: Prvi koraci u svijetu razvoja IoT uređaja
 • Networking

17.30 – 18.00

 • Okupljanje učesnika

18.00 – 18.15

 • Playground Izazov, predstavljanje programa
 • Milica Samardžija, Mtel
 • Vladimir Ćorda, ICT HUB
 • Q&A

18.15 – 19.30

 • Predavanje: Prvi koraci u svetu razvoja IoT uređaja
 • Predavači: Aleksandar Slijepčević, Mladen Trišić, Đorđe Đorđević
 • Q&A

19.30 – 20.00

 • Druženje i networking

Opis predavanja:

Predavanje predstavlja uvod i prikaz prvih koraka za sve koji žele uploviti u razvoj sopstvenih IoT rješenja, a ne znaju odakle krenuti ili koga pitati. Pored opšteg presjeka svjetskih trendova u domenu IoT-a, učesnici će čuti više o toolchain-u za prikaz, najboljim praksama u razvoju IoT prototipa, o tome koji su uređaji odgovarajući za određene namjene, kao i gdje naučiti više i koje su najbolje riznice znanja na ovu tematiku.

Ovo predavanje namijenjeno je svima koji planiraju da uđu u vode razvoja IoT uređaja. Možete očekivati napredniji nivo namijenjen osobama koje već posjeduju osnovni set znanja i vještina u domenima developmenta i tehnologije.

Govornici

Aleksandar Slijepčević
Aleksandar Slijepčević
Aleksandar ima više od devet godina iskustva u razvoju proizvoda i softvera te preko pet godina iskustva u predavanju. Prije suosnivanja Garage Lab-a, prve IoT laboratorije u Beogradu, radio je za desetinu startapa iz cijelog regiona i pomogao im u razvoju. Do sada je preko 600 talentovanih studenata i učenika slušalo njegova predavanja na temu informatike. Jedan je od pionira srpske startap zajednice. Dobitnik prve Oracle svjetske nagrade za projekat LUNA (edukativna platforma za djecu sa autizmom), kao i nagrade Diskobolos za doprinos kategoriji obrazovanja. Podržavao je HeapSpace u organizaciji prvog Devoxx događaja na Balkanu.
Mladen Trišić
Mladen Trišić
Mladen ima preko deset godina iskustva u razvoju softvera i hardvera, sa posebnim fokusom na Internet of Things tehnologiju. Radio je na desetini projekata u ovom polju, kao arhitekta softvera ili tehnologije. Nakon angažmana u Microsoft Development Centru u Beogradu, bio je aktivan u nekoliko hardverskih startapa (Strawberry Energy, Solagro), nakon čega zajedno sa Aleksandrom Slijepčevićem osniva Garage Lab. Trenutno radi kao predavač na BIT institutu.
Đorđe Đorđević
Đorđe Đorđević
Đorđe je menadžer Garage Lab Belgrade, koji je osnovao sa Aleksandrom i Mladenom. Đorđe radi sa startapima koji razvijaju hardverska rješenja, kao i sa djecom koja prave prve korake u hardver univerzumu, kroz okupljanje zajednice, meetup-e, radionice i kurseve. Takođe vodi i startap akcelerator IoT Challenge, koji osnažuje timove fokusirane na pravljenje rješenja u domenu IoT. Od nedavno se priključio Solagro Smart Recycling-u, beogradskom startapu koji proizvodi pametne prese za reciklažu. Na svakodnevnom planu, radi kao menadžer za inovacije u ICT Hub-u, gdje se bavi povezivanjem korporacija sa startapima i uvođenjem novih, inovativnih pristupa i tehnologija u tradicionalne industrije, pomažući sa digitalnom transformacijom.