O m:tel IoT izazovu u toku 2021. godine.

Playground IoT izazov 2021. predstavlja program takmičarskog tipa namijenjen fizičkim licima okupljenim u timove, koji za cilj ima izradu hardversko-softverskih rješenja sa praktičnom upotrebnom vrijednošću koristeći IoT tehnologiju.

Tema programa je unapređenje kvaliteta života digitalizacijom društva korišćenjem IoT tehnologije, a koja može obuhvatati jednu ili više sljedećih oblasti:

 • OBLAST 1: Ušteda resursa
  Rješenje koje pomaže građanima i/ili privrednim subjektima/gradovima da smanje potrošnju resursa u proizvodnji ili nekoj drugoj sferi poslovanja/djelovanja.
 • OBLAST 2: Energetska efikasnost
  Rješenje koje podiže svijest u javnosti o važnosti energetske efikasnosti i koje može uticati na pozitivnu promjenu ponašanja sa ciljem uštede prirodnih i drugih resursa.
 • OBLAST 3: Saobraćaj
  Rješenje koje pomaže u efikasnijem upravljanju saobraćajnom infrastrukturom/učesnicima u saobraćaju, povećanju bezbjednosti u saobraćaju, optimizaciji parking prostora ili drugim načinima njenog korišćenja, a sa ciljem povećanja kvaliteta života.
 • OBLAST 4: Poljoprivreda
  Rješenje koje digitalizacijom procesa u poljoprivrednoj proizvodnji olakšava rad, doprinosi uštedi resursa, informiše o statusu usjeva, javlja o mogućnostima elementarnih nepogoda ili nudi neku drugu prednost digitalizacije.

Ako se pitate kome je program namijenjen objasnićemo to veoma jednostavno. Izazov je namijenjen timovima koji imaju ideju za unapređenje kvaliteta života digitalizacijom društva iz navedenih oblasti, ali koja koristi IoT tehnologije. Budite inovativni i iznenadite nas svojim rješenjima! Ako nemate tim, onda to shvatite kao prvi izazov. Prezentujte svoju ideju rodbini, prijateljima, kolegama sa posla, kolegama iz developer/marketing ili bilo koje druge korisničke grupe. Sklopite tim, prijavite se i krećemo zajednički kroz niz izazova.

U izazovu biramo do 12 timova koje očekuje:

 1. Mogućnost korišćenja m:tel LoRa mreže;
 2. Mogućnost korišćenja m:tel Cloud platforme;
 3. Intenzivni akceleratorski program poslovne i tehničke podrške (npr. treninzi sa ciljem validacije ideje, predavanja o IoT tehnologiji, trening prezentacionih vještina);
 4. Tehnička i biznis mentorska podrška – učenje i primjena znanja iz različitih oblasti, od tehnologije do razvoja ideje;
 5. Predstavljanje ideja m:tel-u radi potencijalne saradnje na “Demo danu”;
 6. Na kraju, za najbolje timove obezbijeđen je nagradni fond od 10.000 KM.

Prijave su moguće od 01.06.2021 do 30.06.2021. godine putem web forme na linku: https://forms.office.com/r/bGbaSj0EnW

Ne čekajte zadnji dan za prijavu ideje, a detaljne uslove m:tel IoT izazova 2021. pronađite: ovdje

Imate dobru IoT ideju?

TU SMO ZA SVA VAŠA PITANJA