Internet of Things, budućnost koja mijenja svijet.

U Banjaluci održan još jedan Meetup u okviru m:tel Playground izazova.

U srijedu 13.marta 2019. godine u prostoru Muzeja savremene umjetnosti RS u Banjaluci, kompanija m:tel je u saradnji sa ICT Hub-om iz Beograda održala još jedan interesantan m:tel Playground Meetup događaj. Tema ovog veoma posjećenog IT okupljanja bila je Internet of Things o kojoj su govorili Jan Willem Smeenk, jedan od vodećih IoT eksperata, suosnivač Booking-a i izvršni direktor SODAQ i Aleksandar Veselinović, rukovodilac Sektora za planiranje i izgradnju upravljačko-komutacionih sistema i servisa u kompaniji m:tel.

U svom uvodnom izlaganju predstavnik m:tel-a, Aleksandar Veselinović, predstavio je m:tel IoT rješenja – Smart City i Smart Home koje kompanija m:tel planira da uskoro predstavi korisnicima u okviru svojih usluga.

“m:tel je dio zajednice koja snažno promoviše izgradnju Internet of Things tehnologija. Gradimo infrastrukturu koja omogućava pružanje različitih Internet of Things rješenja dostupnih svima. Takođe vjerujemo kako ćemo u saradnji sa javnim, poslovnim i akademskim sektorom doprinijeti rješavanju specifičnih problema kroz realizaciju i primjenu IoT projekata“ , naveo je u svom izlaganju Aleksandar Veselinović.

Jan Willem Smeenk izrazio je zadovoljstvo što je interesovanje za Internet stvari (Internet of Things) u Banjaluci ovako veliko. “Povezani uređaji su definitivno naša budućnost i industrija koja bilježi najveći rast, a očigledno je da je to prepoznato i od strane lokalne zajednice, ali i od strane m:tel-a i ICT Hub-a koji su doprinijeli da večeras govorimo o ovoj važnoj temi”. On je takođe istakao da se nada da će u narednom periodu vidjeti dosta entuzijasta za ovu tehnologiju iz Banjaluke i cijele zemlje koji će zajedno sa njim I njegovim kolegama graditi budućnost. “To je važno zato što će uskoro sve oko nas biti međusobno povezano i Internet stvari će prerasti u Internet svega”, rekao je Smeenk.

Kompanija m:tel je i ovim predavanjem dokazala da aktivno učestvuje u procesu digitalne transformacije i podržava razvoj kvalitetnih ideja.

Galerija