m:tel Playground – kako upravljati proizvodima u IoT startupima?

Pogledajte

Pogledajte razgovor sa Anom Pegan, produkt menadžerkom u kompaniji LearnUpon i jednom od osnivača i glavnom organizatorkom Serbian Product Community-ija.

Posebno je interesantno njeno iskustvo stečeno u okviru kompanije TomTom gdje je radila na razvoju proizvoda poput navigacija i pametnog sata.

Ana Pegan ima preko 20 godina bogatog radnog iskustva u IT industriji, radu sa korisnicima IT rješenja i u produkt menadžmentu u različitim domenima od fintech kompanija, navigacija, gejminga preko outsorcinga, startapa do velikih kompanija, radeći u  kompanijama poput TwoDesperados, TomTom, Asecco, WhiteCitySoft, Hypo Banka, e Front i IvyExec.

Sa Anom razgovaramo o produkt menažmentu i njegovim specifičnostima u IoT oblasti, adresiramo razvoj hadrvera i softvera, te kako donijeti odluke o priorititetima za razvoj proizvoda, a kako razmišljati dugoročno o razvoju proizvoda i kako postaviti viziju i strategiju startapa u tom kontekstu, te kako razviti product roadmap. Odgovorićemo i na pitanja da li i kada startapu treba  produkt menadžer, a kada projekt menadžer, te zašto velike kompanije sarađuju sa startapima za razvoj proizvoda i koje koristi imaju startapi od saradnje sa velikim kompanijama.