Gdje je uloga IoT u Društvu 5.o, gdje  robotizacija i automatizacija iz korena menjaju tržište rada na svakom mogućem nivou, tehnologija donosi nove individualne i kolektivne vrijednosti, ali i prilike da izgradimo bolje društvo.

Meetup Uloga IoT u društvu 5.0

sa Natali Delić

 

Agenda

Događaj: Uloga IoT u Društvu 5.0

Datum: 14.05.2020. godine

Mjesto održavanja: Online https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Bdq_LJijRUCxiKpG7Ge3Qw

Vrijeme održavanja: 18.00h

Uloga IoT u Društvu 5.0

Tehnološke revolucije su kroz istoriju omogućile ekonomske i društvene skokove koji su obilježili razvoj čovječanstva. Nakon poljoprivrede i prve industrijske revolucije, pojavom informacionih tehnologija i interneta krajem prošlog milenijuma, pokrenuta je četvrta industrijska revolucija i Društvo 4.0.

Daljim razvojem novih tehnologija, a naročito kroz IoT i nadolazeći 5G, ulazimo u razdoblje visoke automatizacije i povezanosti koje će omogućiti nezapamćeno zbližavanje a u nekim slučajevima i konvergenciju između fizičkog i sajber prostora i to će proizvesti korjenite promjene industrije, modela poslovanja ali i društvenog okvira. Sa jedne strane će robotizacija i automatizacija uzdrmati tržište rada na svakom mogućem nivou i donijeće nove individualne i kolektivne vrijednosti. Sa druge strane nova tehnologija je ujedno i jedinstvena prilika da izgradimo pravednije, povezanije, zdravije, inkluzivnije i kreativnije društvo u kome svako može da se razvija i živi kvalitetniji i srećniji život – Društvo 5.0.

Gdje je tu uloga IoT-a?

Naša gošća i sagovornica na ovu temu biće Natali Delić, konsultant za razvoj poslovanja kroz inoviranje sa novim tehnologijama sa dvadeset godina iskustva u telekomunikacijama. Natali vjeruje da kroz etičku primjenu tehnologije može da se stvori bolji svijet, a za to je neophodno kontinuirano učenje i izlaženje iz lične zone komfora. Razgovor sa Natali, u fireside chat stilu će voditi Đorđe Đorđević, biznis dizajner u kompaniji ICT Hub.

Govornici

Natali Delić
Natali Delić
Natali Delić, konsultant za razvoj poslovanja kroz inoviranje sa novim tehnologijama sa dvadeset godina iskustva u telekomunikacijama.

Vidimo se :)