Predstavljena razvojna ICT plaforma #Playground

Nova prilika za razvoj tehnološkog preduzetništva

Baš poput velikih globalnih telekom operatera, ali i poput telekoma u okviru Telekom Srbija grupe, kompanija m:tel je pokrenula novu razvojnu IT platformu Playground, sa ciljem povezivanja ljudi iz IT zajednice i stvaranja novih vrijednosti za budućnost.

Uz prisustvo predstavnika medija i start up zajednice, program platforme je predstavljen na m:tel Playground kick off &meet up-u u QLabu u Banjaluci.

I kao što naziv govori, Playground će na jednom virtuelnom prostoru okupljati talente – kreativce, dizajnere, programere, akademce, biznis partnere i sve one zainteresovane za tehnološko preduzetništvo.

Platforma Playground je nastala prvenstveno kao rezultat želje da doprinese razvoju lokalne IT zajednice i hvatanja u korak sa digitalnom transformacijom i savremenim ICT trendovima.

„Osnovni cilj Playground platforme je zbližavanje tehnološke startup scene sa tradicionalnim biznisom, kome i sami pripadamo. Verujem da ćemo kroz ovaj projekat identifikovati ideje, hipoteze i prototipe preduzetničkih timova, a zatim ih pretvoriti u upotrebljive proizvode koji adresiraju poslovne potrebe privrednog sektora, na obostranu korist.“ istakao je Zoran Bugarski, direktor Funkcije informacionih tehnologija iz kompanije m:tel.

Ovo svojevrsno digitalno igralište gradi se uz partnerstvo sa ICT Hub-om iz Beograda, koji ima bogato iskustvo građenja preduzetničke startap IT zajednice u Beogradu i Podgorici, ali i iskustvo uspješne saradnje sa multinacionalnim kompanijama. Takođe, Playground će usko sarađivati sa lokalnim partnerima, start up eko sistemom i akademskom zajednicom iz BiH.

U narednom periodu planirane su brojne aktivnosti, edukativni događaji, druženja, hackathon, ali i pokretanje start up akademije pod nazivom m:tel Playground izazov.

„Start up akademija m:tel Playground izazov biće sjajna prilika za tehnološke startape da kroz jedinstveni program ubrzaju razvoj svojih biznisa, steknu nova partnerstva i rade sa stručnim ljudima. Nadam se da ćemo kroz ovoj program doprinijeti razvoju tehnološke i start up scene u Republici Srpskoj.” istakao je  Kosta Andrić, izvršni direktor ICT HUB-a.

Nakon predstavljanja m:tel Playground platforme, održana su interesantna predavanja o  idejama i razvoju start up zajednice, na kojima su svoje znanje podijelili Nemanja Divjak, Publitio, Miloš Radovanović, Shootset i Vladimir Sukara, JSGuru.